Este regretabil ca în prezent, în Romania, există zeci de mii de oameni care suferă de foame. Într-o societate responsabilă, orice persoană, printr-un gest simplu, poate să acorde un ajutor celor dezavantajați, care nu își pot procura singuri hrana. Crucea Roșie Română, prin proiectul Banca de Alimente, oferă ocazia de a se implica direct, tuturor celor care doresc alinarea suferinței persoanelor vulnerabile.

Te simți minunat să fii generos! Împreună putem hrăni un vis, o lume fără foame!

 

Despre Banca de Alimente

În septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale și al creșterii prețurilor la produsele alimentare, Crucea Roșie Română a lansat proiectul Banca de Alimente, care reprezintă o soluție imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Proiectul este o inițiativă a Crucii Roșii Române, preluată după modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, în țări din Uniunea Europeană, precum și în SUA și Canada.

Timp de 8 ani, proiectul Banca de Alimente a reușit să ajute cu alimente și tichete sociale 114 800 de familii sau persoane singure. Fiecare persoană sprijinită a primit un pachet cu alimente de baza în greutate de 12 kg conținând: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiți.

2 500 de voluntari, în fiecare an, s-au dedicat acestui proiect prin activități de promovare, colectare și distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Început inițial în doar 20 din cele 47  filiale de Cruce Roșie, în prezent, proiectul se derulează în 39 filiale de Cruce Roșie, 6 din București și  33 de judete din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Cluj, Covasna, Dambovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Olt, Sibiu, Suceava, Satu Mare, Timiș, Vâlcea, Vrancea.

Magazine partenere: Carrefour România, Billa România, METRO Cash&Carry România și METRO Punct, Mega Image, Real Hypermarket și Cora Arad, Cluj, Constanța și Mehedinți.

 

Sursă: www.crucearosie.ro