Mame salvatoare – Crucea Rosie Sibiu

Statisticile arată că aproape 70.000 de români mor în fiecare an pentru că nu li se acordă primul ajutor corespunzător. În România, numărul copiilor care ajung la Urgențe cu traumatisme minore sau grave este de 3-4 ori mai mare decât media europeană. Mamele sunt salvatorii din prima linie când vine vorba de cei mici, dar tot ele sunt cele care pot acorda prim ajutor oricărei alte persoane aflate în preajma lor.

Mamele din Sibiu, prin grupul de pe Facebook ”Mămici din Sibiu” ( 9.000 de membri), au venit către noi cu dorința de a fi instruite gratuit în acordarea primului ajutor dar nu am găsit fondurile suficiente pentru plata lectorilor noștri care predau aceste cursuri.

Mamele consideră că este de bun simț să știi că de exemplu nu trebuie să-i tragi o palmă pe spate celui care se îneacă sau când trebuie să fugi la spital dacă copilul tău are febră. Își doresc să primească aceste indicații de la specialiști, în cadrul unui curs organizat la Crucea Roșie Sibiu și nu sfaturi băbești pe internet.

Vă invităm să alergăm împreună la Maratonul din 26 mai sau să ne susțineți proiectul prin donații.

Leave a Comment