Mame salvatoare #2 – Crucea Rosie Sibiu

Crucea Roșie Sibiu s-a calificat să participe anul acesta la cel mai important eveniment sportiv și umanitar din Sibiu: Maratonul Internațional din 26 mai cu proiectul: ” Mame salvatoare. Curs de prim ajutor gratuit pentru 300 de mămici din Sibiu”
Statisticile arată că aproape 70.000 de români mor în fiecare an pentru că nu li se acordă primul ajutor corespunzător. În România, numărul copiilor care ajung la Urgențe cu traumatisme minore sau grave este de 3-4 ori mai mare decât media europeană. Mamele sunt salvatorii din prima linie când vine vorba de cei mici, dar tot ele sunt cele care pot acorda prim ajutor oricărei alte persoane aflate în preajma lor.

Accidentele produse într-un moment de neatenție pot duce la adevărate drame. Complicațiile ar putea fi evitate dacă adulții ar sti să acorde primul ajutor de bază. În mediul online se pot găsi numeroase tutoriale despre manevrele de prim ajutor, dar lipsa practicii face incomplete aceste cunoștințe.

Pentru că mămicile sunt adevărate salvatoare, Crucea Roșie Sibiu le oferă acestora posibilitatea de a învăța gratuit manevrele de prim ajutor în cadrul unui curs ceritificat și livrat la cele mai înalte standarde. Mămiciile pot fi astfel un salvator atât pentru propri copii cât și pentru adulții cu care intră în contact în viața de zi cu zi. Vor fi instruite 300 de mămici din Sibiu, în ordinea înscrierii iar prioritate au cele care nu au posibilități financiare de achitare a unui asemnea curs. Tot prioritare sunt și mamele care aleargă în cadrul Maratonului pentru proiectul nostru dar și pentru celelalte proiecte înscrise.

Dacă credeți în cauza noastră, puteți să ne susțineți proiectul fie ca alergători, completând formularul de aici http://maratonsibiu.ro/inscriere-alergator/?cauza=44 fie ca susținător achitând taxa de participare pentru alegători aici http://maratonsibiu.ro/inscriere-sustinator/?cauza=44
Nu uitați că puteți participa și alături de copii Dvs:

Cursele Copiilor Auchan vor avea loc în intervalul orar 17:00-19:05, după cum urmează:

Cursa copiilor 4-5 ani (400 m) în intervalul orar 17:00-17:10, traseu buclă Piaţa Mare. La această cursă, părinții pot alerga de mână cu picii, însă îi îndemnăm să-și încurajeze copiii să participe singuri;
Cursa copiilor 6-7 ani (800 m) în intervalul orar 17:20-17:35, traseu buclă Piaţa Mare și b-dul Bălcescu;
Cursa copiilor 8-9 ani (1200 m) în intervalul orar 17:45-18:05, traseu buclă Piaţa Mare și b-dul Bălcescu;
Cursa copiilor 10-12 ani (1600 m) în intervalul orar 18:15-18:30, traseu buclă Piaţa Mare / b-dul Bălcescu / buclă Piaţa Mare;
Cursa copiilor 13-16 ani (2000 m) în intervalul orar 18:45-19:05, traseu buclă Piaţa Mare / b-dul Bălcescu x 2.

Mai multe informații despre proiectul nostru găsiți aici
http://maratonsibiu.ro/mame-salvatoare-curs-de-prim-ajutor-gratuit-pentru-mamici-7972/

Iar detalii despre Maraton sunt aici

http://maratonsibiu.ro/concept-semimaraton-sibiu/

Vă așteptăm sa alergăm împreună pentru Mamele Salvatoare. 
Puteți participa la antrenamentele care au loc în fiecare marți și joi în Parcul Sub Arini începând cu orele 18.30 și sâmbăta de la orele 9.00 tot în Parcul Sub Arini vizavi de Stadionul Municipal.

Leave a Comment