Clubul de Arta al Crucii Rosii Sibiu ( 2007 – 2013) pregateste piese de teatru forum prezentate de voluntari  pentru a transmite mesaje educationale, piese care sunt prezentate cu ocazia diverselor zile marcate in calendarul international al Crucii Rosii Internationale, in cadrul centrelor de plasament sau in diverse gradinitie / scoli/ licee din judet.

 

 

 

Concursul anual „ Sanitarii Priceputi”, concurs care exista in cadrul Crucii Rosii din Romania incepand cu anul 1962. Acest concurs include faza locala ( la care paritcipa echipaje din scoliile  si liceele din intreg judetul si se desfasoara la Medias, Cisnadie si Sibiu) si faza judeteana ( la care participa castigatorii fazei locale si are loc in Sibiu).

 

 

 

Saptamana Natioanala a Voluntariatului, se desfasoara anual  in intervalul aprilie – mai ( 2014 – editia nr 5) , pentru diseminarea voluntariatului cand  au loc diverse activitati de intrajutorarea comunitatii prin implicarea voluntarilor. Pe parcursul acestei saptamanii au loc si activitati stradale derulate de voluntarii nostri prin care se doreste constientizarea populatiei referitor la voluntariat si la necesitate implicarii acesteia in acțiuni de voluntariat

Moment festiv cand sunt premiati voluntarii Crucii Rosii Sibiu, eveniment ce are loc  la inceputul lunii decembrie, cu ocazia Zilei Internationale a Voluntarulu. In cadrul ultimei editii 2012 au participat peste 100 de voluntari ai filialei noastre iar dintre acestia au fost premiati 70 de voluntari pentru activitatea derulata pe parcusul intregului an.

Derulat in parteneriat cu alte filiale  de Cruce Rosie din tara, proiect ce a presupus pregatire intensiva a 20 de voluntari ai fililalei Sibiu si apoi trimiterea lor in scoliile si liceele sibiene pentru a impartasi din experienta lor de voluntari si  pentru a disemina valorile umanitare.  Acest proiect are ca si grup tinta 800 de elevi si liceeni din judetul nostru.

Educatie de la egal la egal, realizat de voluntarii nostri instruiti in liceele si scoliile sibiene, pe teme de sanatate, educatie sexuala,  igiena corporala, consum de alcool si de droguri. Este un program care presupune educatie non formala iar barierele de comunicare sunt eliminate datorita varstei apropiate dintre voluntarii implicați in acest proiect si elevii si liceeni din Sibiu, precum si editarea unui manual special pentru programul ATLFEL cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu (2011)

Tabara la care participa voluntari ai filialalei noastre, precum si voluntarii de la alte filialale din tara si de la alte Organizatii Non Guvernamentale din tara si din strainatat. Pe parcursul unei saptamani , voluntarii participa la diverse cursuri si ateliere cu tematica de Cruce Rosie si de leaderhip.

Printr-un proiect PHARE in anul 2007, prin intermediul caruia recrutam voluntari atat pentru filialala noastra cat si pentru alte ONG-uri

Proiect finantat de Comisia Europeana cu ocazia Anului European al Voluntariatului - 2011, unde avem ca parteneri fundatii din Spania, Italia, Grecia, Letonia si Lituania – infiintarea unei scoli on line si astfel livrarea unor cursuri gratuite  pentru voluntari si pentru personalul salarizat din ONG-uri. Crucea Rosie Filiala Sibiu a livrat si tutorat on line cursuri de Fundrising, Timemanagement si Coaching in cadrul ONG-urilor