Acest proiect a presupus formarea profesionala a 5 femei peste 45 de ani ca ingrijitoare de batrani la domiciliu, angajarea lor la Crucea Rosie Sibiu si ulterior deservirea a 40 de varstnici din judet care au nevoie de  ingrijire la domiciliu si au beneficiat timp  de un an gratuit de serviciile noastre. In cadrul acestui proiect sunt implicați si voluntari ai Crucii Rosii Sibiu, vizitand persoanele in varsta, si implicandu-se in partea legata de socializare, plimbarea acestora, cumparaturi.

 

 

este un proiect care se deruleaza la nivel national, din anul 2009 iar mecanismul este urmatorul: se colecteaza alimente neperisabile  prin intermediul hypermarketurilor Real, Carrefour si Metro  si apoi se  disitribuie persoanelor vulnerabile din judetul Sibiu. Sibienii doneaza aceste alimente in hypermarketurile mentionate, iar reprezentantii Crucii Rosii Sibiu, alaturi de voluntari, colecteaza, sorteaza si apoi distribuie aceste alimente.

 

 

 

Club de socializare pentru persoane în vârstă din județul Sibiu: aproximativ 25 de pensionari se întâlnesc săptămânal la sediul nostru și participă pe de-o parte la diverse activitați destinate  special lor (terapia prin artă, excursii, gimnastică, consiliere, socializare) precum și implicarea lor ca și voluntari în diverse  activitați umanitare (Banca de Alimente, Târgul de Crăciun  și Târgul de Paște, ambele fiind târguri anuale organizate în Piața Mare din Sibiu.
 

Voluntarii Crucii Rosii Sibiu realizează momente de animație pe care apoi le prezintă în centrele de plasament.
Momentan, derulăm un proiect pilot la Centrul de Educație Incluziva Turnu Roșu, unde voluntarii noștri sunt prezenți săptămânal și derulează diverse activitați cu copiii instituționalizați.
 

Colaborare cu diverse fundatii si asociatii din Sibiu (2009 – 2013), din tara si din strainatate pentru acordarea de sprijin diverselelor cazuri cu care ne confruntam, precum si participare activa  in cadrul retelei Sibiu Social, reteaua furnizorilor de servicii sociale din Sibiu, retea informala din care fac parte printre altii, Parohia Evanghelica, Diakonisheswerk International, Ariepiscopia Ortodoxa,  Fundatia ALEG, Fundatia Concordia, SOS Satele Copiilor, Asociatia React, Breaking the Wall, Asociatia Femeilor, Fundatia Romanian Prospects si altii. Impreuna, derulam proiecte pentru a raspunde mai bine persoanelor vulnerabile din judet.